اگر بدنبال فواید زیتون پرورده اصالت هستید مطالب زیر را بخوانید و متوجه فواید این میوه کوچک شوید.
زیتون سبز قبل از بلوغ برداشت می شود، برخلاف زیتون سیاه که باید کاملا رسیده باشد که طعم آن را کمی تلخ تر و گوشت آن را سفت تر می کند. بنابراین این دو دسته از زیتون ها به روش های مختلف در پخت و پز و برای طعم های خاص استفاده می شوند.
زیتون سیاه مخصوصاً در پای، پیتزا، در یا سالاد مبتنی بر گوجه فرنگی مورد قدردانی قرار می گیرد. در حالی که زیتون سبز در غنی ترین غذاها مثل زیتون پرورده و زیتون شور استفاده می شود. زیتونهایی که در بازار یافت میشوند، از قبل، معمولاً با محلولی مبتنی بر سودا درمان میشوند، سپس تخمیر میشوند تا حد امکان تلخی را قبل از چشیدن، از بین ببرند.
اما رایج ترین استفاده از آن به صورت زیتون پرورده است که در تعداد زیادی از دستور العمل ها یافت می شود و به ویژه در کنار غذای شما توصیه می شود. زیتون سبز یا سیاه نیز غذاهای پیشغذایی عالی میسازد.
خواص غذایی زیتون: اگرچه صدها نوع زیتون وجود دارد، اما همه آنها دارای ویژگی های مشترک و مواد مغذی ضروری برای بدن شما هستند، زیتون های سبز یا سیاه به دلیل وجود پلی فنول ها در ترکیب خود به طور طبیعی منبع آنتی اکسیدان هستند. به ویژه، آنها به شما اجازه می دهند سطح کلسترول بد خود را تنظیم کنید زیرا سرشار از امگا 3 هستند.
به طور خاص، اسیدهای چرب موجود در زیتون باعث تولید کلسترول خوب در خون می شود و بنابراین با فشار خون بالا و بیماری های قلبی عروقی مبارزه می کند. حتی اگر به طور متوسط روغن بیشتری داشته باشد، زیتون سبز کمترین کالری را در مقایسه با سیاه دارد، زیرا حاوی آب بسیار بیشتر و به خصوص سدیم کمتری است.
زیتون همچنین دارای خواص ضد التهابی، ضد میکروبی و حتی ضد سرطانی است. گفته می شود که ساکنان شمال و شمال غرب کشور به ویژه به دلیل مصرف منظم زیتون، طول عمر بالایی دارند. مطالعات نشان می دهد که چگونه زیتون و پلی فنول های آن می توانند به جلوگیری از تحلیل استخوان در افراد مسن کمک کنند. پلی فنول ها با افزایش تعداد استئوبلاست ها سلول هایی که ماتریکس را برای تشکیل استخوان ترشح می کنند کار می کنند و این باعث سلامت استخوان می شود.